Nyomtatás
PDF

Edzés az SRM-el

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Edzés az SRM-el

Az SRM Training system nem csak egy egyszerű kerékpáros komputer. Az SRM megváltoztatja az edzést. Az edzés minősége egy másik dimenziót ér el - minden egyes edzés alatt és a teljes edzési idő elemzésekor is. Először is mérni tudja a teljesítményt minden edzésen - a tényleges pillanatbeli teljesítmény - így az edzési terhelésen is változtathat. Edzés után le lehet tölteni az edzés adatokat a számítógépre, elemezni, és össze tudja hasonlítani a korábbi edzés adatokat és értékelni tudja a teljesítményét.

Mivel az edzés minősége javulni fog, az edzéseken eltöltött idő hatékonnyá válik, és a sikerek amit a nagyobb edzettségi szinttel nyerhet, még több mókázáshoz vezet! Ön is összehasonlíthatja az edzését - a társaival és a korábbi edzésekkel.

Pontosan hogyan fogja javítani a képzés minőségét?
A legtöbb kerékpárosnak van egy képzési ciklusa, bevált alapokon, és bizonyos időt fordít rá. Ám számos tényező, például a változó időjárás, befolyásolja az időt, melyet nem lehet mérni percekben vagy másodpercekben.
- Hát nem érezi magát bosszúsnak, mikor igazán jók a lábai, de az szembeszél olyan erős volt, hogy nem lehetett jó időt elérni?
- Vagy amikor nagyon keményen kezdte el az intervallum edzést pulzusmérővel, hogy elérje a pulzus célzónát, de hirtelen rájött, hogy túl keményen ment az elején, és nem tudta befejezni az intervallumot ugyanazon a szinten?
- Vagy mikor rövid intervallumokat gyakorol, de a szívfrekvencia nem segít egyáltalán, mert túl későn emelkedik és túlságosan függ a sebességtől, a domborzattól és a szélviszonyoktól?
- Vagy mikor megkérdezi magától, hogy hány kalóriát égetett el edzés alatt, és ez volt az optimális intenzitás a zsíranyagcseréhez?
- Vagy ha keményen edzett nem javult a teljesítménye, sőt beteg lett?

Az SRM Training System hagyományos teljesítmény-paraméterek kombinációja: sebesség, szívritmus, pedálfordulat és magasság együtt pontos, megbízható teljesítmény mérést biztosít. Csak a paraméterek kombinációja lehetővé teszi, hogy következtetést vonjon le a tényleges jelenlegi teljesítményéről, a fejlődéséről, láthatja az erősségeit és gyengeségeit, a regeneráció első jeleit, a túledzést vagy betegséget, amely csökkenti a teljesítményét.
A legfontosabb: most már edzhet igazi egyénre szabott módszerrel mely figyelembe veszi az Ön személyes érdekeit.

Minden típusú edzés előnyei SRM rendszer segítségével:

- Különleges alap állóképességi edzés - hosszú következetes teljesítmény, független a szél és a terepviszonyoktól. Állóképességi edzés erő és pulzusszámvezérléssel.
- Különös intervallum edzés - független az intervallum hosszától, a tényleges teljesítmény megjelenik a kijelzőn, és így azonnal alkalmazkodhat az edzési tervéhez. Ahelyett, hogy a pulzusszámon dolgozna, ami sokkal lassabban alkalmazkodik minden változáshoz, és csak nagyon pontatlan útmutatást tesz lehetővé az intenzitásról.
- Különös hegyre felfelé képzés - még ha az erő edzés alacsony fordulatszámon és éppen az aerob küszöbén zajlik, mindig tudni fogja, ha kerékpározáskor a speciális edzés-zónában teker.
- A hétvégi közös edzéseken - nagyon gyakran nem lehetséges, hogy mindig pontosan az Ön tervezett edzési zónájában hajtson. De utólag elemezni tudja, hogy hány kalóriát égetett el, ha az egyéni versenyben a legjobbját nyújtja egy emelkedőn, vagy egy sprinten (pl. új, 4 perces max teljesítmény mérés). Ez fontos új információkat ad és ezáltal célokat és edzési zónákat állíthat be az Ön intervallum edzésében.

Az SRM Training System lehetővé teszi a pontos kimutatásokat a mindennapos teljesítmény szintjéről és a fittségi állapotáról.
Összehasonlíthatja az edzési adatok egy meghatározott időszakban: napok, hetek, hónapok vagy akár évekkel előre, és látja, hogyan javult a szintje. Láthatja, ha a speciális képzés adta meg az eredményeket, és mely edzési időszak sikerei voltak a legjobbak. Elemezni tudja az erősségeit (Sprinter, erős hegyi menő vagy jó időfutamos), és a gyengeségeit, így dolgozhat pontosabban a hibák kiküszöbölésén.
Az edzési adatokat elküldheti az edzőnek vagy a testmozgás tudósának, így tudják, hogyan segítsenek beállítani egy sokkal jobb személyes edzésprogramot.
Az edzése jobb lesz, eléri a fenntartható sikert, és ezért nagyobb lesz a motivációja.

Az edzés az SRM-el lecseréli a véletlent, a szisztematikus megközelítésre.

SRM